Event Technasium. Toekomstmakers op 29 februari in de TechniekFabriek!

Event Technasium. Toekomstmakers op 29 februari in de TechniekFabriek!

Beste ondernemer,

Hierbij sturen we je graag een reminder voor het event Technasium. Toekomstmakers op 29 februari in Zutphen. Leerlingen van verschillende Technasium scholen uit het Netwerk Gelderland zijn opzoek naar nieuwe opdrachtgevers en expert begeleiders. Dus heeft jouw onderneming een mooie en technische uitdaging waar je wel wat knappe koppen bij kan gebruiken, meld je dan aan voor dit event. Aanmelden kan tot en met 10 februari, neem contact op met Floris Roodvoets via toekomstmakers@technasium.nl

 

Programma
14:00 – 14:20 Opening Technasium. Toekomstmakers (Sjoerd Westra en Nadine Kuipers)
14:20 – 15:20 De Toekomstmakers en hun projecten op de rode loper (Technasiumleerlingen)
15:20 – 16:45 Netwerkcafé; Technasiumleerlingen, opdrachtgevers/ondernemers en HO
16:45 – 17:00 Plenaire afronding

Locatie
TechniekFabriek: Contrescarp 4, Zutphen
De locatie is 1 minuut lopen van af station Zutphen
Station parkeergarage: Lijmerij 2, 7202 AZ Zutphen

 

Voorbeeld opdrachten:

Circulaire Bouwhub
De opdrachtgever wenst een maquette van het interieur voor een Tiny House in een voormalige bouwkeet, ontworpen met circulaire bouwmaterialen van GP Groot. Houd er bij het ontwerp rekening mee dat het Tiny House verrijdbaar is.

Telen in de woestijn
Kunnen gewassen geteeld worden in de woestijn onder de huidige omstandigheden en wat zou er eventueel nodig zijn om de omstandigheden te verbeteren? In het onderzoek dient rekening te worden gehouden met het woestijnzand, de invloed van temperatuur en de minimale aanwezigheid van water.

Viruskenner 2023-2024
De opdrachtgever vraagt om een nieuwe/verbeterde preventiemethode waarmee de juiste info over een virus en wijze van preventie terecht komt bij de risicogroep.  Kennis is nodig voor het creëren van bewustzijn en bewustzijn is voorwaarde voor een effectieve preventie campagne. Gamificatie of spelelementen mogen onderdeel uitmaken van de ontwikkelde preventiemethode. De preventiemethode kan een innovatieve communicatie tool zijn, maar mag ook een preventief middel of een preventieve toepassing zijn.

BPA Ontwerpen grijper
BluePrint Automation ontwerpt, ontwikkelt en fabriceert- doos en tray verpakkingsoplossingen voor flexibele en andere moeilijk handelbare verpakkingen zoals stazakken, pillowzakken en vierzijdig gesealde zakken. Ontworpen voor een 24/7 non-stop operatie, hebben deze oplossingen een wereldwijde reputatie voor hun minimale conversietijd, flexibiliteit, snelheid en intuïtieve ontwerpen. De geheel geïntegreerde vooruitstrevende technologieën bestaan onder meer uit gravitysytemen, pick and place, wrap around en camera-gestuurde robotica. Het bedrijf levert zijn machines over de hele wereld.