• Geen evenementen
 • Geen evenementen
 • De Techniekfabriek is een broedplaats voor innovaties, een plek waar bedrijven nieuwe technologieën demonstreren aan studenten, leerlingen en het grote publiek. Waar je kennis kunt maken met huidige en toekomstige technieken, toepassingen en beroepen.

  Waarom?

  De behoefte aan technisch personeel blijft in de breedte groeien. Aan de andere kant zien we nu pas de effecten van de vergrijzing èn ontgroening. De aanwas van jonge mensen is de afgelopen jaren al gedaald met ruim 20%, die daling gaat door tot 2030. Het gat wordt dus alleen maar groter, dat vraagt niet om kleine stappen, maar om rigoureuze stappen met elkaar. Onderwijs en bedrijfsleven hand in hand. Hetzelfde blijven doen zal hetzelfde resultaat opleveren, daar gaan we het niet mee redden. Dáárom dus de Techniekfabriek.

  Hoe?

  De intensieve samenwerking tussen bedrijven en het onderwijs – de Techniekfabriek is onder meer de thuisbasis van de Techniek voor Primair Onderwijs, Praktijkonderwijs Zutphen, vmbo Kompaan College en mbo Aventus – zorgt voor de borging van actuele kennis en smeedt een nieuwe generatie professionals die klaarstaat om invulling te geven aan de banen van vandaag én morgen.

  Wat?

  De Techniekfabriek is een plek voor Leven Lang Ontwikkelen. Zo zitten doorlopende leerlijnen (beroepsonderwijs) en praktijkonderwijs onder één dak, maar kunnen er ook bij-, nascholingen en technische bedrijfsopleidingen worden gevolgd. Ondernemers en onderwijs ontwikkelen deze leerlijnen en opleidingen samen.

  Ons team

  Heb jij een uitdaging voor ons? Wij staan voor je klaar. Aarzel niet om contact op te nemen.

  Sjoerd Westra – programmadirecteur
  sjoerd.westra@techniekfabriekzutphen.nl / 06 10 97 63 28

  Michael de Kort – directeur MBO 

  Roos Willemsen – directeur VMBO

  Anne-Marie Molleman – directeur Praktijkonderwijs

  Jan Duits – directeur bedrijfsleven, initiatiefnemer

  Gerrit Kamphuis – directeur bedrijfsleven, initiatiefnemer

  Partners van de Techniekfabriek Zutphen