Kleding uit de IJssel

status: Lopend

In de modewereld is er veel in ontwikkeling. Innovaties volgen elkaar in rap tempo op en juist deze wereld is in staat om dit ook naar buiten toe te etaleren. Een van de ontwikkelingen in de modewereld het circulaire concept, waarbij wordt gekeken naar nieuwe grondstoffen of het hergebruik van grondstoffen. Plastic is een van de grondstoffen die kan worden (her)gebruikt voor het vervaardigen van kleding.

In Spanje en Italië is men al een stap verder met het ontwikkelen van stoffen gebaseerd op plastic. Het is van belang dat Nederland tijdig aansluit en mee voorop blijft lopen; dat kan door nu concrete stappen te maken.

Hanneke Siebeling is ondernemer in Zutphen en heeft een kledingwinkel in de binnenstad van Zutphen waar ze kleding verkoopt met een bijzonder karakter. Zowel qua ontwerpstijl als het gebruik van duurzame grondstoffen. Ze wil verdere stappen maken en zoekt studenten die zich gaan bezighouden met de volgende vragen:

Traject 1

1. Wat is er nodig aan scheidingsstappen om het plastic geschikt te maken als grondstof?
2. Wat is er voor nodig om deze grondstof te verwerken tot een draad die geschikt is om stoffen te maken?
3. Welke kosten brengt dit met zich mee? Wat betekent dit voor de kostprijs van kleding die gemaakt gaat worden?

Traject 2

Wat kunnen we leren van andere landen als Spanje en Italië? Hoever is men daar? We hoeven niet het wiel opnieuw uit te vinden. Zijn er al producten in te kopen of te laten maken waarmee we in de winkel in Zutphen al de verkoop kunnen proberen? Hoe reageren klanten op het product? Hiervoor zoeken we iemand met gevoel voor de modewereld.



In ben student en wil mijn kennis en talent inzetten voor een schone toekomst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.