Bonenburger

status: Lopend

Mechteld Schwarz heeft jou nodig bij het ontwikkelen van een vegetarische bonenburger.

Onderzoeksvragen:

1. Wat is de reden dat er steeds minder bonen worden geteeld in Nederland. Is het ook mogelijk om het aantal hectares bonenteelt weer te laten groeien? Wat is daarvoor nodig?
2. Welke ingrediënten kan ik van dichtbij (IJsselvallei en omstreken) betrekken? Ik ben naast een aantal basis ingrediënten (zoals bv ui, rogge, wortel) ook op zoek naar vergeten of bijzondere agrarische producten. Producten die niet makkelijk groot te verbouwen zijn en daardoor uniek zijn. Ik verbaas me al lange tijd over de enorme hoeveelheid ingrediënten die veel fabrieksmatige geproduceerde producten bevatten.
3. Met wie kan ik een verantwoord product ontwikkelen?
4. Wat is er nodig aan toevoegingen om een product enigszins houdbaar te maken?
5. Als het product in de supermarkt verkocht gaat worden hoe zorg ik dan voor een zo verantwoord mogelijke verpakking? Recyclebaar, eetbaar, retourneerbaar?
Stel ik wil mijn bonenburger veganistisch maken:
6. Welke bindmiddelen kan ik dan gebruiken ipv ei of andere zuivelproducten? Het product zal lokaal verkregen moeten worden.
7. Zijn zaden als zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, hennepzaad, sesamzaad lokaal te verbouwen?
8. Is het toevoegen van insecten een oplossing voor mogelijk B12 tekort bij een vleesloos dieet? Of zijn daar ook andere oplossingen voor?In ben student en wil mijn kennis en talent inzetten voor een schone toekomst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.