Rupsenvanger

status: Lopend

Challenge
De eikenprocessierups rukt op in Nederland. Op steeds meer plaatsen worden in eikenbomen nesten ontdekt met duizenden rupsen. De rupsen zijn bedekt met brandharen die bij mensen ernstige ontstekingen en jeuk kunnen veroorzaken. CleanOak zoekt naar een milieuvriendelijke oplossing om de eikenprocessierups een halt toe te roepen. Het wil graag dat jullie het gedrag van de rups bestuderen, een val waarin de rupsen gevangen worden bouwen en deze val uittesten in een boom. CleanOak is vooral geïnteresseerd in het gedrag van de rupsen als ze de val tegenkomen.

Er wordt bij de Universiteit van Wageningen al onderzoek gedaan naar het ontwikkelen van een lokstof om de rups naar een andere nestplaats te lokken. Welke studenten zijn in staat om een kunstnest van een synthetisch materiaal te bouwen?

Profiel bedrijf
CleanOak is een startup waar een product wordt ontwikkeld om eikenprocessierupsen op een milieuvriendelijke manier te bestrijden. Het gaat om een eenvoudig aan te brengen rupsenvanger die overlast van eikenprocessierupsen stopt en waardoor de rupsen eenvoudig en zonder overlast voor de bestrijder kunnen worden verwijderd. Zowel particulieren als boomverzorgingsbedrijven kunnen er gebruik van maken.In ben student en wil mijn kennis en talent inzetten voor een schone toekomst

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.